четвртак, 6. септембар 2007.

IAFPreview

IAFPreview Verzion 7.1.1 od 19.07.2007 00:51:00

Zašto moram da imam najnoviju verziju IAFPreview?

Svaka nova verzija IAFPreview u sebi sadrži neku novu naprednu funkciju liste u PoISu. Tako da ako vam se dogodi da ste dobili novu listu (izveštaj), od programera iz InfoSofta čija je štampa prazna, ili nepravilna, razlog tome može biti i to što na računaru na kojem pokušavate da otvorite Preview liste, ili istu odštampate, nemate postavljenu najnoviju verziju IAFPreview. Kada skinete kompresovani dokument sa linka za preuzimanje, treba prvo da ga raspakujete a zatim postavite na direktorijum C:\Iafw.

Da li znate da svaku listu koju otvorite ili odštampate, možete ponovo otvarati ili sačuvati?

Kada otvorite neku listu u PoISu (bilo da ste listu samo otvorili za pregled pomoću dugmeta pregled ili odštampali) pravi se dokument na direktorijum C:\PoISW\Liste, koji nosi naziv pokrenutog programa sa ekstenzijom .prt. Sve ove dokumente čiji naziv se završava sa .prt, možete ponovo otvarati ili skloniti na neko drugo mesto kako bi ga sačuvali za neku naknadnu analizu. Ovi dokumenti se otvarju pomoću programa IAFPreview tako sto pokremete program C:\Iafw\IAFPreview.exe. Iz File menija izaberete opciju Open...Otvara vam se okvir za dijalog Open u kojem se pozicionirate na direktorijum C:\PoISW\Liste i izaberete listu (dokument sa nastavkom .prt) zatim pritisnite dugme Open. Otvara vam se vaša stara lista. Ova opcija je korisna i ako želite da otvorite neku listu za čije pokretanje vam je potrebno dosta vremena (na primer štampa računa). U ovom slučaju dovoljno je da odete na direktorijum C:\PoISW\Liste i sačuvate vašu štampu računa na neki drugi direktorijum ili mu promenite naziv. Ovako sacuvan dokument sada možete neograničen broj puta otvarati.

Zašto moram da promenim naziv ili premestim željenu listu u neki drugi direktorijum?

Svakim ponovnim pokretanjem liste u PoISu, stara lista koja se nalazi u direktorijumu C:\PoISW\Liste se prekopira tako da se u direktorijumu nalazi samo poslednja pokrenuta lista. Na primer, u direktorijumu ce se uvek nalaziti samo poslednja pokrenuta analiticka kartica potrošača C:\PoISW\Liste\IAK700a.prt . U slučaju da vam je neka lista posebno važna i želite je sačuvati, morate joj promeniti naziv ili skloniti na neki drugi direktorijum.

Kako da izvezem podatke iz liste u Excel?



Нема коментара: