четвртак, 6. септембар 2007.

Utuženje potrošača (korisnika komunalnih usluga)

Šematski procedure za naplatupotraživanja putem sudske tužbe.




Opšte odrednice

Na PC_ju gde će se generisati utuženja korisnika, mora biti instaliran MS Word. Neka dokumenta generisana iz aplikacije za utuženje korisnika komunalnih usluga su MS Word formatu. Korisnik je u mogucnosti da menja Microsoft Word Tampalte svakog dokumenta koji se generiše. Microsoft Word Tamplate je šablon koji ima izgled dokumenta koji želimo da štampamo, u kojem su ostavljena prazna mesta koja će se automatski popunjavati iz programa za utuženje. Podaci koji se prenose u formirane šablone su: ime i prezime utuženog, adresa utuženog, broj utuženja, iznos za koji se utužuje, iznos sudske takse itd. Prilikom generisanja dokumenata za utuženje, program popuni određenu šemu sudskog dokumenta i snimi je kao poseban Word dokument u direktorijum (koji je automatski naprvljen) u kojem se nalaze sva dokumenta koja su vezana za taj sudski spor. Svaki ovako generisani dokument se može menjati, štampati ili mailom slati u sud.


Na instalacijonom direktorijumu PoISa postoji poddirektorijum "Tuzbe" C:\PoISW\Tuzbe, u okviru ovog direktorijuma postoje dva poddirektorijuma:


  • Tmp C:\PoISW\Tuzbe\Tmp u kojem se nalaze šabloni sudskih dokumenata

  • Doc C:\PoISW\Tuzbe\Doc u kojem se nalazi šema automatski napravljenih direktorijuma i poddirektorijuma u kojima se nalaze generisana sudska dokumenta.

Нема коментара: